Neem direct contact met ons op 0342459436 of WhatsApp

De haaktandschudder is terug!

31 mei

mf haaktandschudder mechan groep

Na een afwezigheid van ruim twee jaar zijn de roemruchte haaktandschudders weer te koop in Nederland.

Veeleisende melkveehouders kunnen bij MF dealers terecht voor deze gewasvriendelijke schudders met onnavolgbare capaciteit. De eerste is inmiddels in gebruik genomen door melkveehouder Rene Koot uit Zegveld.

Haaktandschudders maakten tot 2017 deel uit van het programma van Lely Industries. De firma had met die machines een prima reputatie en een flink marktaandeel. Na de overname van de hooibouwdivisie van Lely door het AGCO concern, werden de schudders ondergebracht in het leveringsprogramma van MF als onderdeel van de full-liner strategie.

Hoge capaciteit
Het unieke kenmerk van de haaktandschudder is, hoe kan het ook anders, de vorm van de tanden; die is aan het eind gebogen in de vorm van een haak. Daarnaast is de onderste tand langer dan de bovenste en is elke tandenset onder een hoek aan de rotorarm bevestigd. Samen zorgt dit voor een gewasvriendelijke en schone opname van het gewas, een hoge capaciteit (tot wel 25 % meer dan bij rechte tanden) en een perfecte menging. Doordat de onderste tand langer is (en dus een grotere omtreksnelheid heeft) wordt het onderste nattere materiaal verder weggegooid en komt bovenop het drogere gras te liggen. Een snelle en effectieve droging is het gevolg.

Lees meer